Co život přinese

Souboj gurmánů

Většina smrtelníků se snaží jít s proudem, podléhá módním trendům. Samozřejmě módou se nerozumí pouze oblékání či hudba, ale i životní styl. V současné době je velice trendy zdravá výživa. Ano, i já jsem došla k závěru, že za dobré jídlo, je dobré si připlatit. Ale není pravdou, že čím dražší potravina, tím zdravější, někde si připlatíte pouze za obal, značku či magické slovíčko. Trendům v tomto směru nepodléhám – bio, fresh a jiné jsou sice v kurzu, ale v tomto ohledu jsem velice skeptická. Taková dobrá biopomazánka, která má roční dobu spotřeby asi nebude zcela tak zdravá, jak se tváří. Nicméně s  gastronomickým trendem této doby, jsem se setkala i mezi tokajícími samci.

Byla jsem velmi překvapena, jak se mnozí chlapci vyžívají v popisu toho, co ten den zkonzumovali. Mnohokrát jsem dostala detailní popis stravy s fotodokumentací. Tedy na fotce talíř, hrníček…na talíři jídlo, samozřejmě nechyběl popisek „dnešní zdravá snídaně“ někteří ještě detailně popsali zmiňovaný obrázek… Nikdy nevím, co na to říct…třeba já měla svíčkovou se 6, byla dobrá…nebo dobrou chuť…to je takové univerzální. Nenadchne – neurazí, ale co má člověk psát. Navíc, k čemu je mi fotka talíře, když se na ní za pár týdnů podívám, řekne mi něco? Neřekne, pouze zabírá místo v telefonu. Proto dnes již předem chlapcům říkám a varuji je ať mi „nespamují“ telefon svými pokrmy.

Někteří muži se však považují, díky dodržování zdravé stravy za jedinečné. Často jsem byla překvapena, čím se živí. Obsah zprávy byl například:

„dneska jsem si dal vynikající bio hummus s avokádovým bio pyré posypaný chia semínky, k tomu bruschettu posypanou hrubozrnnou mořskou solí a mangovo-matový fresh“

IMG_20160731_212452

Je otázkou, zda daný jedinec nesnědl „smažák s hranolkama“ a tento popis je pouze postoj. Která žena by odolala krasavci upřednostňujícímu zdravou stravu…

Nicméně nemějme lidem za zlé, že se ve virtuálním světě často dělají „lepšími“ než jsou. Horší případ je pokud si svou masku „jím zdravě“ zachovají i během vzájemného živého setkání. Ona by si nejradši dala campari a „hambáč“ a on kvasnicové pivo a pořádný „flák“ masa. Ale protože se předtím otupili vzájemnou gastronomickou lží. Ona si objedná jemně perlivou vodu. On kus salátu a bude zapíjet svou tresku bez chuti na páře okurkovou limonádou. Oba trpí…

hambacapivo

A co z tohoto opusu vyplývá? Je dobré jíst zdravě. Ale proč dělat něco jenom kvůli tomu, že je to „něco“ v kurzu a proč metamorfovat sebe za „něco“, co nejsme. Nestyďme se například za to, že máme rádi bůček nebo svíčkovou a to co je a jak chutná bio-hummus, opravdu netušíme.

WP_20180117_16_40_55_Pro

Předchozí příspěvek Následující příspěvek

Čtěte také